Известие

Collapse
No announcement yet.

Признават ли ви 50% данък за катализатора ?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Признават ли ви 50% данък за катализатора ?

Привет
    от нов собственик на Алфа 145 / 1.9 тд, 66 кw-90 к.с.- 96г/.
    Като добросъвестен гражданин реших да си регистрирам колата в данъчното и да си платя данъка.Понеже е до 100 к.с. с катализатор си викам ще ми приспаднат 50% и ще е към 25-30лв.
    ДА ,ама НЕ !
    Въпреки,че в декларацията има текст за намаляване с 50% ....
    и за неверни данни се носи съдебна отговорност служителката - общ.Искър-софия признава намалението само ако в големия талон на колата пишело -euro 2 ,3 или 4 за газовете .
    Реших ,че трябва да ми преиздадат талона в КАТ и евентуално да мина там на преглед за катализатор.
    За съжаление там ме препращаха от кише на кише и нищо.
    Моля ако някой е имал този проблем да ми даде съвет.
    Вече получих един - грешен ход съм направил -90% от колите в България не били регистрирани в данъчното,а и за къде ли ти трабва ?

Re: Признават ли ви 50% данък за катализатора ?

Първоначално публикувано от bronenosetz
    Вече получих един - грешен ход съм направил -90% от колите в България не били регистрирани в данъчното,а и за къде ли ти трабва ?
    Трябва ти, за да минеш после технически преглед. Искат блежка за платен данък. Иначе вярно 90% от колите не са регистрирани, ти би ли плащал по 100,200,300лв., за да си трошиш колата по пътищата и да я миеш всеки ден понеже караш по пясък и кал, да не говорим на какво заприличват предниците от камъни и т.н.
    Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
    Mazda 6 2.3 2005
    sigpic

Comment

извинявам се малко за офа ама някой имал ли е проблем с минаването на преглед понеже няма катализатор ?
      ALFA ROMEO 145. 1,6 Boxer. 96

Comment

Първоначално публикувано от Jororacing
        извинявам се малко за офа ама някой имал ли е проблем с минаването на преглед понеже няма катализатор ?
        Не просто констатират че няма "евентуално" и толкоз. Само недей да ходиш в центровете на СБА, защото там не е много яско какво ще ти се случи, освен че ще ти се изчака чакалото.
        Alfa 145 1.6 TS 16V '99
        Toyota Corolla 1.4 VVTi

Comment

Привет
          от нов собственик на Алфа 145 / 1.9 тд, 66 кw-90 к.с.- 96г/.
          Като добросъвестен гражданин реших да си регистрирам колата в данъчното и да си платя данъка.Понеже е до 100 к.с. с катализатор си викам ще ми приспаднат 50% и ще е към 25-30лв.
          ДА ,ама НЕ !
          Въпреки,че в декларацията има текст за намаляване с 50% ....
          и за неверни данни се носи съдебна отговорност служителката - общ.Искър-софия признава намалението само ако в големия талон на колата пишело -euro 2 ,3 или 4 за газовете .
          Реших ,че трябва да ми преиздадат талона в КАТ и евентуално да мина там на преглед за катализатор.
          За съжаление там ме препращаха от кише на кише и нищо.
          Моля ако някой е имал този проблем да ми даде съвет.
          Е добре де, колко пари ти искат за данъка в крайна сметка? Кой знае какво се е объркала тая, ако отидеш на следващия ден и попаднеш на друга служителка може да ти обясни съвсем друго - тука в БГ навсякъде е така - никой не знае какво прави, как го прави и най-вече не знае как трябва да се прави - 100 човека, ако питаш - 100 различни мнения ще полуиш .
          Alfa 145 1.6 TS 16V '99
          Toyota Corolla 1.4 VVTi

Comment

Ако колата ти е над сто коня опцията за катализатор отпада. Тъпо обаче е закон.
            146 1.6 TS 01.97

Comment

Първоначално публикувано от DerMeister
              Трябва ти, за да минеш после технически преглед. Искат блежка за платен данък. Иначе вярно 90% от колите не са регистрирани, ти би ли плащал по 100,200,300лв., за да си трошиш колата по пътищата и да я миеш всеки ден понеже караш по пясък и кал, да не говорим на какво заприличват предниците от камъни и т.н.
              А после иди плащай данъци пък съвест имай колкото щеш
              Ex ALFA 145 JUNIOR 1.4.16V T.SPARK SeXy Line
              FIAT STILO ABARTH 2.4L 20V 171HP+
              sigpic

Comment

Working...
              X